Bussen zullen donderdag 8 juni niet rijden door Leiden

 08/06/2022

In Leiden zullen donderdag 8 juni geen bussen rijden laat vakbond FNV weten. Buschauffeurs stoppen een dag met werken omdat zij pleitten voor een beter cao. Deze staking in Leiden is een onderdeel van een landelijke estafettestaking. Hier worden twaalf dagen achter elkaar in verschillende steden gestaakt.

8 juni geen bussen in Leiden | Kamerverhuur Leiden

FNV meldt dat de werkdruk te hoog is voor de buschauffeurs en zouden daarnaast ook niet goed genoeg betaald worden. Het gevolg hiervan is dat er ook geen nieuwe, jonge buschauffeurs bijkomen. De FNV meldt daarnaast ook dat chauffeurs deze staking langer door zullen zetten tot ze een beter loon en een lagere werkdruk krijgen.

Daarnaast begrijpt de vakbond heel erg goed dat deze staking tot overlast van de normale burgers kunnen zorgen. Dat het busverkeer in een gehele stad stil ligt, is namelijk niet niks. Door iedere dag in een andere stad te staken proberen ze dit overlast zoveel mogelijk te beperken.

Stakingen in het openbaar vervoer

Vorige week donderdag en woensdag waren er ook al twee grote stakingen bij het vervoer in de Haagse regio en bij streekvervoerder EBS. Hier legden namelijk ook alle medewerkers het werk neer waardoor er weinig openbaar vervoer reed in die regio’s.

Gerelateerd nieuws

De EL CID-week gaat weer van start in Leiden

Lees dit bericht

Vijf tips om toch lekker te kunnen smullen tijdens de kerstavonden

Lees dit bericht