500 nieuwe woningen in het Morspoortgebied

 07/11/2022

Binnenkort zullen ze in leiden beginnen aan de bouw van 500 nieuwe woningen in het Morspoortgebied. De gemeente heeft de nieuwe ontwikkelingen in dit gebied en de omgeving vastgelegd, waardoor er tot de conclusie is gekomen dat er nieuwe woningen nodig zijn. Op de plek van het oude belastingkantoor zullen deze woningen gebouwd worden.

500 nieuwe woningen | Kamerverhuur Leiden

De grond zal de gemeente verkopen aan drie verschillende Leidse woningcorporaties. Binnenkort kunnen de buurtbewoners hun mening geven over de huidige plannen die nu gemaakt zijn. Hun negatieve of positieve mening kunnen ze vervolgens delen met de gemeente. 

Diverse inkomens

Het is de bedoeling dat er huizen komen voor mensen met diverse inkomens. In het plan staat dat er betaalbare koop, betaalbare huur en 30 procent vrij sector gebouwd zal worden. Ook zijn er plannen gemaakt voor de bouw van een nieuw sociaal pension. Deze heeft alleen nog de enige weerstand van de omwonenden gekregen, waardoor de bouw hiervan nog niet zeker is. Het oude sociaal pension zit momenteel nog bij het oude kazerne, maar deze zal binnenkort gesloopt worden. 

Gerelateerd nieuws

Leidse studenten gaan bedrijven helpen met duurzaamheidsvraagstukken

Lees dit bericht

Leidse burgemeester woont bijeenkomst over aanrandingen bij

Lees dit bericht