31e editie van Leiden Marathon succesvol verlopen ondanks het warme weer

 17/05/2022

Maandag 15 mei om 10.00 uur is alweer de 31e editie van Leiden Marathon gestart vanaf de Breestraat. Later op de dag volgde uiteindelijk ook de halve marathon, de 10 kilometer en de Kidsrun.

31e editie van Leiden Marathon | Kamerverhuur Leiden

Warm weer

Er zijn extra voorzorgsmaatregelen genomen door de organisatie vanwege het extreme weer. Bij de sponsposten werd er extra water uitgedeeld, daarnaast werd er ook een beroep gedaan op de toeschouwers. De zon scheen namelijk volop met temperaturen van wel 25 graden. Een voordeel aan dit mooie weer is dat er veel toeschouwers kwamen kijken.

Ook werd er een beroep gedaan op de hardlopers. Stel je doelen bij en probeer geen record te halen. Door corona is iedereen minder fit als eerst en de luchtvochtigheid is bijzonder laag. De laatste 1,5 kilometer was versterkt door medisch personeel omdat deze vaak als het zwaarst ervaren worden. Ook waren er extra waterposten gezet langs de route en waren er handdoeken met ijswater.

Door deze extra voorzorgsmaatregelen is het evenement uiteindelijk succesvol verlopen voor zowel de toeschouwer als de hardloper.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste studentennieuws in Leiden? Kijk dan op Kamerverhuur Leiden.

Gerelateerd nieuws

Leiden ontvangt voor het eerst vluchtelingen uit Oekraïne in 3 Octoberhal

Lees dit bericht

Houd hier rekening mee tijdens de aankoop van een huis in Leiden

Lees dit bericht