MBO, Hogeschool en Universiteit Leiden

Leiden telt meerdere hogescholen op MBO- en HBO-niveau en beschikt tevens over één universiteit voor WO opgeleiden. In Leiden kun je daarom een geschikte instelling vinden die past bij jouw niveau.

ROC Mondriaan

Aan de Vondellaan, nabij het Leidse centraal station, bevindt zich het ROC Mondriaan. MBO-studenten die het vakgebied Zorg en Welzijn willen volgen, kunnen op deze locatie aan de slag.

Het ROC Mondriaan zit verspreid over meerdere locaties in verschillende steden, met name in Den Haag. Ook in Delft en Naaldwijk zijn verschillende studierichtingen te volgen.

mboRijnland

mboRijnland heeft maar liefst zes vestigingen in Leiden, maar de grootste bevindt zich aan de Betaweg, ten zuiden van het Leidse centrum tussen de Tuinstadwijk en Burgemeesterswijk. Aan het mboRijnland kun je kiezen uit verschillende studierichtingen op MBO-niveau. Van het vakgebied Economie, tot Orde & Veiligheid en Techniek. Maar ook ICT en Facilitaire Dienstverlening behoren tot de mogelijkheden. Keuze genoeg dus.

Hogeschool Leiden

Als HBO-student kun je terecht bij Hogeschool Leiden, waar ruim 11.000 leerlingen momenteel al hun studie volgen. In het Houtkwartier, op loopafstand van het centraal station, vind je deze onderwijsinstelling. Maar ook met het Openbaar Vervoer ben je binnen een paar minuten op het terrein van de Hogeschool. Buslijn 221 en 43 stoppen recht voor de deur.

Hogeschool Leiden biedt een zeer groot scala aan verschillende opleidingen. Deze zijn zeer divers, waardoor er voor bijna iedere HBO-student wat wils is.

Universiteit Leiden

De Universiteit van Leiden is gewild onder studenten uit binnen- en buitenland. Het decennia oude gebouw wordt al gebruikt als universiteit sinds de 16e eeuw. Universiteit Leiden bied je naast een prachtig complex een studie op WO-niveau, waar je je kan ontplooien tot hoger opgeleide. Of het nu gaat om het studeren van Rechten of het verdiepen in de medische wereld, de Uni in Leiden bereidt je voor op jouw toekomst.

Sluit je aan bij één van de studentenverenigingen die Leiden te bieden heeft. Beleef zo een onvergetelijke studententijd samen met jouw leeftijdsgenoten!

Vragen?

Ben je geïnteresseerd in één van de woonruimten uit ons aanbod? Heb je een andere vraag gerelateerd aan Kamerverhuur Leiden? Neem vrijblijvend contact met ons op!