Uitgaan in Leiden

Als student wil je, buiten het studeren om, natuurlijk (regelmatig) uitgaan. Leiden zou Leiden niet zijn als je niet goed zou kunnen stappen. Je vindt in Leiden talloze cafés, kroegen en ook enkele discotheken. Maar waar moet je heen?

Welke dag het van de week ook is: in Leiden is iedere dag wel iets te beleven. Als student wil je natuurlijk niet verbonden zijn aan de weekenden, terwijl je ook doordeweeks uit kunt gaan. En of dat kan!

Start van je week

Of je nu tussen de schooldagen door of in het weekend uitgaat, Leiden heeft elke dag iets te bieden. Op maandagavond ben je te vinden in Café Storm voor een pubquiz, terwijl je dinsdag naar Belgisch Biercafé Olivier trekt om één van de ruim 60 verschillende biersoorten te proeven. Toe maar!

Studentenavond

De dinsdag- en donderdagavond zijn echte studentenavonden in Leiden. Er zijn daarom veelal studenten op de been in de late uurtjes. De hotspot is discotheek Hifi, maar je kunt ook terecht bij Odessa, De Kroeg of NEXT. Bij laatstgenoemde discotheek heb je maar liefst drie verdiepingen, met een speciaal dansgedeelte inclusief DJ. Op vertoon van je studentenpas krijg je toegang tot dit deel, vergeet die dus vooral niet!

Weekend!

De vrijdag- en zaterdagavond zijn uiteraard de drukst bezochte avonden in Leiden. Niet alleen studenten uit de stad zelf trekken erop uit, maar ook uit omliggende steden wordt Leiden bezocht. Je avond begin je bij Annie’s, een populaire spot om ‘in te drinken’ en waar ze diverse cocktails serveren. Je avond en nacht vervolg je opnieuw bij Odessa, De Kroeg of NEXT. Hier zijn veruit de meeste studenten te vinden die weten hoe je een feestje bouwt.

Op weg geholpen? Trek er vooral zelf op uit wanneer je Leiden beter wilt leren kennen. Ontdek jouw favoriete kroeg, discotheek of café. Er zijn talloze mogelijkheden.

Vragen?

Ben je geïnteresseerd in één van de woonruimten uit ons aanbod? Heb je een andere vraag gerelateerd aan Kamerverhuur Leiden? Neem vrijblijvend contact met ons op!