Over Leiden

Met zo’n 125.000 inwoners is Leiden de vierde gemeente van Zuid-Holland, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. In minder dan een half uur rijden zijn deze drie steden te bereiken, waardoor een bezoekje binnen handbereik ligt. Zoals je mag verwachten van een grote stad beschikt Leiden over tal van faciliteiten zoals een eigen treinstation, goede verbindingen met het Openbaar Vervoer, diverse musea en een leuke binnenstad.

Met ruim 650 winkels en 300 horecagelegenheden is er meer dan genoeg te beleven wanneer je Leiden ingaat. Je kunt flink je slag slaan tijdens het winkelen, om tussendoor nog een pauze in te lassen op het terras. Vervolg je weg door de historische straten waar vroeger Rembrandt van Rijn leefde en de Gouden Eeuw nog altijd tastbaar is. Leiden combineert historie met het moderne leven anno de 21e eeuw. En dat maakt deze stad bijzonder.

Rijke geschiedenis

Leiden wordt gekenmerkt door een rijke geschiedenis, met prachtige grachten en singels. Zo speelde Leiden een prominente rol in de textielontwikkeling in de zeventiende eeuw, groeide de stad en werden daarom extra grachten en singels aangelegd die vandaag de dag nog altijd zichtbaar zijn. De Sleutelstad, zoals de Leidse bijnaam luidt, herbergt tevens de oudste universiteit van Nederland: Universiteit Leiden. Door aanwezigheid van de Uni en verschillende hogescholen, draagt Leiden met recht de naam studentenstad. Deze is dan ook helemaal ingesteld op het studentenleven! Ben jij straks te vinden in het bruisende uitgaansleven van Leiden?

Studeren in Leiden

Als student kun je, ongeacht opleidingsniveau, aan de slag in Leiden. Naast een universiteit, heeft de stad met Hogeschool Leiden (HBO) en diverse MBO-gerichte instellingen een groot aanbod. Allen hebben ze verschillende studierichtingen, waardoor jij vaak een gepaste studie kunt vinden. Keuze gemaakt en is het nu tijd voor het vinden van een woonruimte? Ons actuele aanbod vind je hier.